Η επιχείρηση μιας Κυριακής

Η επιχείρηση μιας Κυριακής

H ετικέτα Tenacious Greek παράγει έτοιμα γεύματα ελληνικής κουζίνας, χωρίς συντηρητικά, βασισμένα σε πρώτες ύλες με ονομασία προέλευσης -πρώτες ύλες αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς.

Διάβασα στο fb για μια ιδέα που γεννήθηκε μια Κυριακή και εξελίχθηκε στη δημιουργία της Tenacious Greek. Την επιχείρηση της Ζωής και του Θεόφιλου. Μια επιχείρηση που βρήκε υποστήριξη από τα προγράμματα του ιδιωτικά χρηματοδοτούμενου μη κερδοσκοπικού οργανισμού The People’s Trust.

H Tenacious Greek «παράγει έτοιμα γεύματα ελληνικής κουζίνας, χωρίς συντηρητικά, βασισμένα σε πρώτες ύλες με ονομασία προέλευσης. Πρώτες ύλες αποκλειστικά από Έλληνες παραγωγούς, ανθρώπους που εργάζονται με αγάπη για τον τόπο τους και σεβασμό προς την ελληνική φύση».

Η Tenacious Greek – ένα brand name της εταιρείας Calco Foods PC που έχει την έδρα της σε μια συνοικία της Αθήνας, το Νέο Κόσμο- δημιουργήθηκε με σκοπό – όπως διαβάζω σχετικά- «να διαδώσει την εμπειρία του Ελληνικού φαγητού στον κόσμο».

Οι ίδιοι οι δημιουργοί της γράφουν στο site τους: «Τα γεύματά μας είναι ένα καινοτόμο προϊόν στην αγορά του gourmet έτοιμου γεύματος. Η μοναδικότητά μας έγκειται στις εξής βασικές διαφορές: Αγνές, ποιοτικές, μοναδικές πρώτες ύλες, κατ’ αποκλειστικότητα φρέσκες και νωπές, οι περισσότερες με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης. Αυτό σημαίνει ότι το φαγητό που θα απολαύσετε έχει μαγειρευτεί με εξαιρετικά, σπάνια υλικά, μαζεμένα ένα-ένα από μικρούς παραγωγούς κάθε γωνιάς της Ελλάδας».

Μάλιστα, οι ίδιοι μας συστήνουν και τον σεφ τους. «Ο αναγνωρισμένος Chef Δημήτρης Σταμούδης, 35 ετών σήμερα, βρήκε τι αγαπάει να κάνει και αυτό φαίνεται. Έτσι εξηγείται και η πορεία του μέχρι στιγμής, παρ’ όλο το νεαρό της ηλικίας του. Έχει περάσει απο σπουδαίες κουζίνες, πλάι στους καλύτερους μάγειρες και μέσα απο όλη αυτήν την διαδρομή, χαράζει πλέον την δική του πορεία. H Σπονδή στην Αθήνα, το Bristol στο Παρίσι, το Martin Berasategui στο Σαν Σεμπαστιάν, το Danai beach resort στην Χαλκιδική αλλά και το Cavo Tagoo στην Μύκονο στο οποίο υπήρξε και chef, αν μη τι άλλο, υπήρξαν τεράστια σχολεία. Αυτά είναι μόνο μερικά απο τα σπουδαία εστιατόρια που τον έκαναν αυτό που είναι σήμερα και θα συμβάλλουν στο λαμπρό του μέλλον. Πλεόν εκτός απο chef, επιμελείται και άλλες κουζίνες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, έχοντας την δική του ομάδα την οποία μεγαλώνει συνεχώς.

Ήρθε η στιγμή που οι γνώσεις και οι γεύσεις του θα κάνουν τον γύρο του κόσμου και η Ελλάδα να έχει άλλο ένα σημείο αναφοράς όσον αφορά τις γεύσεις και την κουλτούρα μας. Η ελληνική κουζίνα στα καλύτερα της, με την ετικέτα της “Tenacious Greek” έχει σκοπό να ταξιδέψει και να χαρίσει όμορφες γεύσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου».

πηγή: protothema.gr

Share this post

Start typing and press Enter to search

Shopping Cart

Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.